CORPUL EXPERȚILOR ELECTORALI

În vederea organizării și desfășurării în bune condiții a alegerilor, persoanele care doresc să fie admise în corpul experţilor electorali, pentru a fi desemnate ca președinte al Biroului electoral al secției de votare, respectiv de locțiitor al președintelui biroului electoral al secției de votare, pot depune cereri în acest sens:

Citește mai mult:CORPUL EXPERȚILOR ELECTORALI

Ce reprezintă Corpul experților electorali?

Corpul experților electorali reprezintă o evidență permanentă a persoanelor din care sunt desemnați, prin tragere la sorți, președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorii acestora.

Persoanele înscrise în Corpul experților electorali participă automat la tragerile la sorți efectuate de Autoritatea Electorală Permanentă, la toate alegerile, fără îndeplinirea altor formalități.

Activitatea desfășurată de persoanele desemnate este remunerată conform prevederilor legale.

 

 

Cum puteți face parte din Corpul experților electorali

Admiterea în Corpul experților electorali se face:
1. În cazul persoanei care a mai exercitat funcția de președinte al biroului electoral al secției de votare sau de locțiitor al acestuia înainte de anul 2015 – pe baza avizului favorabil acordat de Autoritatea Electorală Permanentă pentru activitatea anterioară ca președinte sau locțiitor;
2. În cazul persoanei care nu a mai exercitat funcția de președinte al biroului electoral al secției de votare sau de locțiitor al acestuia – pe bază de examen.

Citește mai mult:Cum puteți face parte din Corpul experților electorali